Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ τυλιγμένα σε σουσάμι ή καστανή ζάχαρη!!
ΥΛΙΚΑ
1 πλάκα μαργαρίνη (250 γρ.) σε θερμ.δωμ.
1/2 κούπα. σπορέλαιο
1-1,5 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

6-7  κούπες αλεύρι γ.ο.χ (όσο πάρει)
1/2 κ.γ σόδα
1 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ
1 κ.γλ.κοφτό γαρίφαλο σκόνη
2-3 κ.γ κανέλα
2 βανίλιες
3 κ.σ κονιάκ (προαιρετικά)
σουσάμι για το τύλιγμα 

εναλλακτικά μπορείτε να τα πασπαλίσετε πριν το ψήσιμο με καστανή κρυσταλλική ζάχαρη, γίνονται επίσης τέλεια και η ζάχαρη δεν καίγεται (δική μου παραλλαγή).
Επίσης έκανα κάποιες παραλλαγές στα υλικά γιατί η ενώ η συνταγή έγραφε 3-4 κούπες αλεύρι τελικά μου πήρε σχεδόν 7 οπότε χρειάζεται λίγο παραπάνω ζάχαρη γιατί έγραφε 1 κούπα (αν και είναι κι έτσι νόστιμα) και λίγο περισσότερο κανέλα από τα δύο κουταλάκια που έδινε η συνταγή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ τη μαργαρίνη το λάδι και τη ζαχαρη να αφρατέψουν.Διαλλύω τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι(προσοχή φουσκώνει) και την ρίχνω στο μιγμα χτυπώντας.Προσθέτω τα μυρωδικά το κονιάκ,το μπέικιν και τις βανίλιες.Αδειάζω το μίγμα σ'ένα μπολ και προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια προσπαθώντας να μην παραζυμώσω(γιατί τα κουλουράκια δε θα γίνουν τραγανά!)
Πλάθω ότι σχήματα θέλω τα τυλίγω σε σουσάμι και ψήνω σε ταψιά με λαδόκολα στους 160 με αέρα για 20 λεπτά περίπου.
Όταν βγουν από το φούρνο είναι λίγο μαλακά.Σκληραίνουν και γίνονται τραγανά καθώς κρυώνουν!

Η συνταγή είναι της Σόφης Τσιώπου και δημοσιεύθηκε στη σελίδα σεφ από σπίτι στο facebook
https://www.facebook.com/groups/819059004804165/933326980044033/?notif_t=group_activity







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου