Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Υλικά
1200 γρ. στήθος κοτόπουλο φιλέτο
2 μέτρια κρεμμύδια
2-3 μεγαλούτσικες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
1 κούπα πουμαρό
μισή κούπα κέτσαπ
1 κουταλάκι μπαχαρικά για κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι,
λίγο μπαχάρι
200 γρ. κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο
εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια.
Κόβουμε την πιπεριά και τα κρεμμύδια σε καρεδάκια, και το σκόρδο σε φετάκια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και την πιπεριά, για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τα κυβακια κοτόπουλου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συχνά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το πουμαρό και την κέτσαπ, το αλατοπίπερο («πατήστε» το λίγο στο πιπεράκι), το μπαχάρι και τα μυρωδικά.
Τα αφήνουμε όλα σε μέτρια φωτιά να σιγομαγειρευτούν για 3-4 λεπτά.
Κατόπιν αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας στην γάστρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 35 με 40 λεπτά, χωρίς να σκεπάσουμε την γάστρα με το καπάκι της.
Βγάζουμε την γάστρα από τον φούρνο, και μοιράζουμε ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου το τυρί, το οποίο έχουμε προηγουμένως κόψει σε κυβάκια.
Ξαναβάζουμε την γάστρα στον φούρνο, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Εγώ το σερβίρισα με ρύζι, εσείς μπορείτε να το σερβίρετε με το αγαπημένο σας συνοδευτικό.
Οι τηγανιτές πατατούλες του πηγαίνουν τέλεια επίσης!!
http://syntageskardias.blogspot.gr/2015/06/blog-post_5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου