Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ (τσιζ κέικ) ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ από τη Γωγώ Γρηγοριάδου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
250 γρ.φυστικια πινατς χοντροκομμενα και λιγα παραπανω για την διακοσμηση
200 γρ.μπισκοτα βουτυρου τριμμενα και λιγα παραπανω για την διακοσμηση
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
1/2 κουπα του Nescafe ζαχαρη (125 γρ.)
1/2 κουπα του Nescafe κρεμα γαλακτος (100 ml)
1 1/2 κ.σουπας βουτυρο αγελαδος (καλύτερο να γίνει διπλή δόση καραμέλας για να φτάσει και για διακόσμηση στο τέλος, βλ. και παρακάτω στα tips).
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 λιτρο φρεσκο γαλα
220 γρ.ζαχαρη* (ή λιγότερο ζάχαρη 150-170 γραμ.)
160 γρ.ανθος αραβοσιτου
1 κ.σουπας κορν φλαουρ
1 κ.σουπας βουτυρο αγελαδος
1 αυγο
Καραμελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μουλτι τα πινατς και τα χοντροκοβουμε, κατοπιν βαζουμε τα μπισκοτα και τα  θρυμματιζουμε.
Τα βαζουμε ολα μαζι σε λεκανιτσα και τα ανακατευουμε.
Βαζουμε στο ματι της κουζινας να ζεσταθει αντικολλητικο τηγανι με χοντρο πατο,και ριχνουμε μια μια κουταλια ζαχαρη και με σπατουλα σιλικονης ανακατευουμε  μεχρι να λιωσει και να παρει το χρωμα της καραμελας.
Περιμενουμε δηλαδη να λιωσει η πρωτη κουταλια και μετα να προσθεσουμε την δευτερη..ετσι λοιπον αφου τελειωσει η ζαχαρη προσθετουμε το βουτυρο χαμηλωνουμε την φωτιαανακατευουμε μεχρι να λιωσεικαι τελος προσθετουμε την κρεμα γαλακτος.
Ανακατευουμε συνεχως γυρω στα 2 λεπτα το πολυ μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα και να πηξει ελαφρως.
Ριχνουμε την μιση ποσοτητα  καραμελας στα τριμμενα πινατς και μπισκοτα και την υπολοιπη την κραταμε κατα μερος για να την προσθεσουμε στην κρεμα.
Ανακατευουμε καλα τα φυστικια -μπισκοτα με καραμελα να βραχουν όλα και τα στρωνουμε σε φορμα αποσπωμενη  Νο 26 επι 26 σαν βαση και τα πιεζουμε με το χερι μας να στρωθουν παντου ομοιομορφα και το βαζουμε στο ψυγειο.
Βαζουμε σε κατσαρολα ολα τα υλικα** για την κρεμα εκτος αυγου,βουτυρου και καραμελας.
Ανακατευουμε καλα μεχρι να δουμε την κρεμα μας να αρχιζει να πηζει.
Τοτε κατεβαζουμε απο την φωτια προσθετουμε βουτυρο αυγο και με γρηγορες κινησεις ανακατευουμε πολυ καλα να ενσωματωθουν στην κρεμα, και τελος ριχνουμε την υπολοιπη καραμελα ανακατευουμε καλα και αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια της κρεμας.
Βγαζουμε απο το ψυγειο την φορμα και προσθετουμε την κρεμα.
Την στρωνουμε να παει παντου ομοιομορφα
και πασπαλιζουμε με τριμμενα φυστικια και μπισκοτα.
* Επειδή με τη ζάχαρη που γράφει η συνταγή βγήκε περισσότερο γλυκιά από όσο θα ήθελα εγώ, μπορεί νομίζω να μειωθεί η ζάχαρη στα 150 -170 γρ.
**Καλύτερα θα είναι να διαλύσουμε το άνθος και το κορν φλάουρ μαζί με τη ζάχαρη σε λίγο κρύο γάλα που θα κρατήσουμε και να το προσθέσουμεσ το υπόλοιπο γάλα που θα βράσουμε. Αυγά και βούτυρο στο τέλος όπως γράφει η συνταγή.
Tips:

Η Γωγώ συμβουλεύει: Φτιαξτε διπλη δοση σιροπι καραμελας (δηλαδη εκτος της δοσης για την βαση και την κρεμα φτιαξτε αλλη μια ακομα) και διακοσμηστε το γλυκο,αν οχι βαλτε ετοιμο σιροπι εμποριου,αν και σε γευση δεν εχει καμια μα καμια σχεση με αυτη που σας δινω εγω,η σπιτικη ειναι πολυ πιο ωραια.
Βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο να παγωσει και σερβιρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου