Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ή ΜΟΚΑ (Εύα Τριανταφυλλίδου

ΥΛΙΚΑ
2 Φακέλους ΓΚΑΡΝΙ (οικογενειακή συσκευασία)

2 ποτήρια γάλα φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ

2 κουτιά ζαχαρούχο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα γκαρνί με το γάλα για πέντε λεπτά περίπου μέχρι να στέκεται και 

προσθέτουμε τα δυο ζαχαρούχα.

Ανακατεύουμε με σπάτουλα  και το ρίχνουμε στο σκεύος που θα το αποθηκεύσουμε και 

προσθέτουμε κατά προτίμηση, μπισκότα γεμιστά ή απλά, ή γλυκό

κουταλιού (π.χ. σύκο, κεράσι), ή ξηρούς καρπούς. Επίσης αν  θέλουμε  προσθέτουμε 

σκόρπια  και μερικές κουταλιές μερέντα από πάνω και βάζουμε κατάψυξη.

Τέλος μπορούμε να το κάνουμε μόκα προσθέτοντας μόνο δύο κουταλιές σούπας νεσκαφέ 

διαλυμένες σε μια δυο κουταλιές από το γάλα που χρησιμοποιήσαμε στη συνταγή (η 

παραλλαγή αυτή ήταν μια δική μου σκέψη)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ. Η συνταγή είναι εύκολη, η υφή του παγωτού τέλεια, γευστικά η 

εκδοχή σε κρέμα δε με ικανοποίησε ενώ η μόκα όμως έγινε υπέροχη, ίσως επειδή αγαπώ 

ιδιαίτερα το παγωτό μόκα.


(Από τη σελίδα στο φ/β ΟΙ ΠΡΟΚΟΜΕΝΟΙ-ΠΡΟΚΟΜΕΝΕΣ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου