Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ (ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΜΟΝΑΔΩΝ)

ΥΛΙΚΑ
1 γάλα εβαπορέ απ το ψυγείο
1 κούπα γάλα φρέσκο, 
4-5 κουταλιές  φρουκτόζη ή άλλο γλυκαντικό
 2 φύλλα ζελατίνη,
 1 πρέζα αλάτι
 1 βανίλια 
1,5 κουτ σουπ νεσκαφέ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Μουλιαζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό 1-2 λεπτά να μαλακώσουν. Σ' ένα μπρίκι ζεσταίνουμε τη 1 κούπα γάλα και πριν βράσει το κατεβάζουμε απ τη φωτιά προσθέτουμε το νεσκαφε να διαλυθεί και διαλύουμε μέσα και τη ζελατίνη αφού τη στραγγιξουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.Χτυπάμε στο μίξερ το εβαπορέ με τη ζάχαρη ή το γλυκαντικό ωσότου γίνει βελούδινη κρέμα ρίχνουμε το αλάτι και τη βανίλια και προσθέτουμε σιγά σιγά το εβαπορέ με το νεσκαφε και τη διαλυμένη ζελατίνη και χτυπάμε 1-2 λεπτά ακόμη. Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη με τον κάδο του μιξερ και ανά μία ώρα βγάζουμε και χτυπάμε ξανά για να αφρατεψει και να μην κάνει κρυστάλλους. Αυτό θα γίνει 4-5 φορές. Ή συνταγή είναι από το blog ή δίαιτα των μονάδων για παγωτό κρέμα εγώ απλά έκανα την παραλλαγή με το νεσκαφε γιατί αγαπώ το παγωτό μόκα!! Στη φωτο σερβιρισμένο με γλυκό κουταλιού φράουλα!! Βέβαια χωρίς την παραλλαγή με το νεσκαφε νομίζω ότι θα γινόταν ωραίο παγωτό κρέμα και με την προσθήκη γλυκού σύκου μέσα θα απογειωνόταν ...αλλά αυτό το κρατάω για την επόμενη φορά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου