Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

ΑΛΜΥΡΟ ΡΟΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙ (ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ)

ΑΛΜΥΡΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Μια χούφτα σπανάκι βρασμένο ψιλοκομμένο χωρίς υγρά
Μια κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φέτα
Ένα μικρό κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
Δύο κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
6 φέτες γκούντα
6 φέτες ζαμπόν
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τα αυγά στο μπολ του μίξερ και αλατοπιπερώνουμε 
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέκιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ για να μη ξεφουσκώσουν τα αυγά.
Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και συνεχίζουμε απαλό ανακάτεμα  με τη μαρίζ.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
Ρίχνουμε μέσα στο ταψί τo μείγμα και με τη βοήθειά της μαρίζ το απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. 
Ψήνουμε για 15 λεπτά σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς.
​Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και το αφήνουμε 5 λεπτά. Στη συνέχεια το τοποθετούμε πάνω σε μια βρεγμένη λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με τις δύο λαδόκολλες.
Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα.
Ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι με τη μαγιονέζα
Ανοίγουμε προσεκτικά το ρολό και απλώνουμε με μια μαρίζ το μείγμα του στραγγιστού γιαουρτιού- μαγιονέζας
Στρώνουμε πάνω από το γιαούρτι τις φέτες του gouda και από πάνω του ζαμπόν. 
​Τυλίγουμε προσεκτικά το ρολό, χωρίς την λαδόκολλα αυτή τη φορά. 
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε πλάγιες φέτες. http://evgegeorge.weebly.com/-sigmatauetanu-epsiloniotadeltaiotakappa942-epsilonkappapialpha943deltaepsilonupsilonsigmaeta/19





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου