Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

MILK BREAD (ΓΑΛΑΤΟΨΩΜΟ)

Το πιο αφράτο ψωμάκι
ΥΛΙΚΑ

550 γρ αλευρι για ολες τις χρήσεις
90 γρ ζαχαρη
50 γρ γαλα σκονη (Regilait εχει σε ολα τα σουπερμαρκετ)

20 γρ ξερή μαγια( εγώ εβαλα 14 γρ)
7 γρ αλατι
1 αυγο
50 γρ βουτυρο λιωμενο
300 μλ φρεσκο γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Στο μιξερ χτυπάμε για 15' ολα μαζι (all in one)
Μετά αφήνουμε να φουσκωσει για 1 ωρα
Χωρίζουμε μπαλάκια ισομεγέθη. Τα ανοίγουμε  φύλλο, βαζουμε μέσα μέρεντα ή μαρμελάδα ή αλμυρή γέμιση (τυρί, κασέρι) ή και τίποτα, τυλίγουμε σε ρολά ή τα πλάθουμε σε στρόγγυλα ψωμάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο 180 βαθμους για 20'.
Προαιρετικά μολις βγουν απο το φουρνο, αλειφουμε με βουτυρο για να γυαλισει (Εγώ δεν τόκανα αυτό)

https://www.youtube.com/watch?v=i1uVIejoWgk&feature=youtu.be&app=desktop



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου