Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
Για αυτήν την συνταγή υπάρχει βίντεοφροντιστήριο
Για τη γέμιση της πίτας χρειαζόμαστε:
Υλικα
2 κιλά μοσχαρίσια ελιά 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα 300 γρ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κουτί κον-κασέ ντομάτας 1 κουτί αποφλοιωμένης ντομάτας 1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι (προαιρετικά) 1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας 2-3 σκελίδες σκόρδο μοσχοκάρυδο- αλάτι- πιπέρι- γαρύφαλλο τριμμένο- κανέλα 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό (προαιρετικά) 1 Καρότο τριμένο στον τρυφτη 1 ποτηράκι κρασί λευκό
Οδηγιες Ψιλοκόβω το κρέας στο μέγεθος του αμύγδαλου.
1. Σοτάρω τα κρεμμυδάκια .
2. Ρίχνω μέσα στραγγισμένο το κρεατάκι .
3. Αφού φύγει το ζουμί ρίχνω το κρασάκι με το πελτέ .
4. Οταν μείνει με το λαδάκι ρίχνω τα σκόρδα , αλάτι , πιπέρι , καννέλα , γαρύφαλο , μοσχοκάρυδο, καρότο, μαιντανο, το κον-κασε ντοματας και την αποφλοιωμενη ντοματα.
5. Ρίχνω το νεράκι και το ρύζι .
6. Τα αφήνω να πάρουν μία βράση .
7. Κατεβάζω την κατσαρόλα απο την φωτιά και αφήνω να κρυώσει .
8. Μετά ρίχνω το κεφαλοτύρι. Η γέμιση είναι έτοιμη.
Για να φτιάξουμε το φύλλο της πίτας χρειαζόμαστε:
• 800 γρ. αλεύρι
• 1 ποτ. κρασιού λάδι
• 1 ποτ. κρ. κρασί ή 1 σφηνάκι ξύδι
• νερό χλιαρό όσο χρειαστεί
• 1 κουτ. γλ. Αλάτι
Για να φτιάξουμε το φύλλο, βάζουμε σε μια πήλινη λεκάνη το αλεύρι, το κρασί η το σφηνάκι ξύδι,το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα ζυμώνουμε, ώσπου να γίνουν μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη. Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα.
• Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε στον πάτο το ένα φύλλο. Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Τυλίγουμε τα φύλλα που περισσεύουν στο ταψί προς τα μέσα, ώστε να σχηματιστεί κόθρος. Ραντίζουμε την πίτα με νερό και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα στους 220 - 250 °C.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου