Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Υλικά για ένα μέτριο ταψί:
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1 1⁄2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
6 αυγά
1⁄2 κ.γ. κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
για το σιρόπι:
2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά τα καρύδια χοντροκομμένα, τη φρυγανιά, το βούτυρο λιωμένο σε χαμηλή φωτιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο και αλευρώνουμε ένα ταψάκι, και έπειτα απλώνουμε το μείγμα της καρυδόπιτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι και το αφήνουμε να κρυώσει. Σιροπιάζουμε το γλυκό μόλις βγει από τον φούρνο. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να σταθεί καλύτερα όλο το βράδυ.
Υλικά για ένα μέτριο ταψί:
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1 1⁄2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
6 αυγά
1⁄2 κ.γ. κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
για το σιρόπι:
2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά τα καρύδια χοντροκομμένα, τη φρυγανιά, το βούτυρο λιωμένο σε χαμηλή φωτιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο και αλευρώνουμε ένα ταψάκι, και έπειτα απλώνουμε το μείγμα της καρυδόπιτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι και το αφήνουμε να κρυώσει. Σιροπιάζουμε το γλυκό μόλις βγει από τον φούρνο. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να σταθεί καλύτερα όλο το βράδυ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου