6 χοιρινές μπριζόλες
3 μικρά κουτάκια μπύρας
3 κ.γ. πάπρικα
3 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
3 κ.γ. μουστάρδα
2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα:
Σε ένα σέικερ χτυπάμε τις μπύρες, τη πάπρικα, το πιπέρι και τη μουστάρδα. Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε και τα κρεμμύδια. Βάζουμε μέσα τις μπριζόλες ώστε να είναι καλά σκεπασμένες με τη μπύρα και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 5 ώρες.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και βάζουμε τις μπριζόλες.
Ψήνουμε για 6 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά σε σχετικά δυνατή φωτιά και κατόπιν, χαμηλώνουμε και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Όταν οι μπριζόλες μας είναι έτοιμες, τις βγάζουμε απ’ το τηγάνι και τις σκεπάζουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλας ώστε να κρατήσουν τα υγρά τους και να παραμείνουν ζουμερές.
Στο τηγάνι, προσθέτουμε τη μαρινάτα (χωρίς τα κρεμμύδια) και την αφήνουμε να βράσει ώσπου να «δέσει».
Με αυτήν, θα περιχύσουμε στο τέλος το κρέας.
Συνοδέψτε με πίτες που θα ψήσετε στην τοστιέρα, αφού θα τις έχετε αλείψει με λίγο λάδι.
3 μικρά κουτάκια μπύρας
3 κ.γ. πάπρικα
3 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
3 κ.γ. μουστάρδα
2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα:
Σε ένα σέικερ χτυπάμε τις μπύρες, τη πάπρικα, το πιπέρι και τη μουστάρδα. Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε και τα κρεμμύδια. Βάζουμε μέσα τις μπριζόλες ώστε να είναι καλά σκεπασμένες με τη μπύρα και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 5 ώρες.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και βάζουμε τις μπριζόλες.
Ψήνουμε για 6 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά σε σχετικά δυνατή φωτιά και κατόπιν, χαμηλώνουμε και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Όταν οι μπριζόλες μας είναι έτοιμες, τις βγάζουμε απ’ το τηγάνι και τις σκεπάζουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλας ώστε να κρατήσουν τα υγρά τους και να παραμείνουν ζουμερές.
Στο τηγάνι, προσθέτουμε τη μαρινάτα (χωρίς τα κρεμμύδια) και την αφήνουμε να βράσει ώσπου να «δέσει».
Με αυτήν, θα περιχύσουμε στο τέλος το κρέας.
Συνοδέψτε με πίτες που θα ψήσετε στην τοστιέρα, αφού θα τις έχετε αλείψει με λίγο λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου