Υλικά για τη λαγάνα:
- 500 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
- 250 γραμμάρια νερό
- 50 γραμμάρια λευκό κρασί
- 1 φακελάκι μαγιά (8 γραμμάρια)
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλιά αλάτι
- 2 κουταλιές ταχίνι
Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα χτυπάμε στο δυνατό για να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 7-8 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο λάδι και βάζουμε τη ζύμη από πάνω.
Σημειώνουμε με ένα μαρκαδόρο το ύψος της ζύμης, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και περιμένουμε να διπλασιαστεί το ύψος.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί, τη πασπαλίζουμε με σουσάμι και την αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
Αφού φουσκώσει κάνουμε δαχτυλιές και το ψήνουμε για 25- 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 7-8 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο λάδι και βάζουμε τη ζύμη από πάνω.
Σημειώνουμε με ένα μαρκαδόρο το ύψος της ζύμης, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και περιμένουμε να διπλασιαστεί το ύψος.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί, τη πασπαλίζουμε με σουσάμι και την αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
Αφού φουσκώσει κάνουμε δαχτυλιές και το ψήνουμε για 25- 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου