ΥΛΙΚΑ:
3 1/2 -4 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλυτζ. χλιαρό νερό
1/2 φλυτζ. βούτυρο λειωμένο
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 αυγό
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
μπόλικη ζάχαρη για να τους τυλίξουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι ( στην αρχή τις 3 κούπες ) την μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά χλιαρά. Δουλεύουμε με τον γάντζο και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μια ώρα να ανέβει.
Την ανοίγουμε σε φύλλο μέτριο σε πάχος, περίπου ενα εκατοστό, και κόβουμε κύκλους. Αν τα θέλουμε με τρύπα στο κέντρο μ'ένα μικρότερο εργαλείο ανοίγουμε μια τρύπα. Τα τοποθετούμε σε ταψιά, τα σκεπάζουμε και τ'αφήνουμε για 1/2 ώρα πάλι να ανέβουν. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, σε μέτρια φωτιά γιατί αρπάνε εύκολα και μένουν αψητοι μέσα. Κατευθείαν απο την φωτιά τους ρίχνουμε σε μπολ με ζάχαρη και τους τυλίγουμε όσο είναι ζεστοί.
Αντί για ζάχαρη μπορούμε να ρίξουμε απο πάνω σοκολάτα λειωμένη λευκή ή μαύρη και τρούφα χρωματιστή.
Αν δεν κάνουμε την τρύπα στο κέντρο, τους τηγανίζουμε και μετά μ'ένα κορνέ να τους γεμίσουμε με μερέντα
Η συνταγή είναι από την κουζίνα της Αρετής
3 1/2 -4 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλυτζ. χλιαρό νερό
1/2 φλυτζ. βούτυρο λειωμένο
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 αυγό
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
μπόλικη ζάχαρη για να τους τυλίξουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι ( στην αρχή τις 3 κούπες ) την μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά χλιαρά. Δουλεύουμε με τον γάντζο και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μια ώρα να ανέβει.
Την ανοίγουμε σε φύλλο μέτριο σε πάχος, περίπου ενα εκατοστό, και κόβουμε κύκλους. Αν τα θέλουμε με τρύπα στο κέντρο μ'ένα μικρότερο εργαλείο ανοίγουμε μια τρύπα. Τα τοποθετούμε σε ταψιά, τα σκεπάζουμε και τ'αφήνουμε για 1/2 ώρα πάλι να ανέβουν. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, σε μέτρια φωτιά γιατί αρπάνε εύκολα και μένουν αψητοι μέσα. Κατευθείαν απο την φωτιά τους ρίχνουμε σε μπολ με ζάχαρη και τους τυλίγουμε όσο είναι ζεστοί.
Αντί για ζάχαρη μπορούμε να ρίξουμε απο πάνω σοκολάτα λειωμένη λευκή ή μαύρη και τρούφα χρωματιστή.
Αν δεν κάνουμε την τρύπα στο κέντρο, τους τηγανίζουμε και μετά μ'ένα κορνέ να τους γεμίσουμε με μερέντα
Η συνταγή είναι από την κουζίνα της Αρετής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου