Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ 2

ΥΛΙΚΑ

3 κιλά ή 6 κεσεδάκια φράουλες

1 κιλό ζάχαρη

½ λεμόνι

Διαδικασία

• Πλένουμε καλά τις φράουλες και κόβουμε και πετάμε τα κοτσάνια και τα φύλλα

• Κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια ( 4 ή περισσότερα, ανάλογα με το μέγεθος της φράουλας) και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα

• Κατόπιν ρίχνουμε το χυμό από ένα λεμόνι και από πάνω τη ζάχαρη

• Αφήνουμε το μείγμα για 2-4 ώρες στην κατσαρόλα, για να βγάλουν οι φράουλες τα υγρά τους

• Κατόπιν βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει

• Ανά διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό

• Η θερμοκρασία πρέπει να είναι στη μεσαία προς χαμηλή βαθμίδα, για να μην κολλήσει το μείγμα μας και να μην πιτσιλάει

• Βράζουμε τη μαρμελάδα μας μέχρι να δέσει

• Κατόπιν, τη βάζουμε σε καθαρά, αποστειρωμένα βαζάκια και κλείνουμε τα καπάκια τους

• Τα τοποθετούμε ανάποδα με τα καπάκια προς τα κάτω, μέχρι να κρυώσουν εντελώς και η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου