ΥΛΙΚΑ
3 κιλά ή 6 κεσεδάκια φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
½ λεμόνι
Διαδικασία
• Πλένουμε καλά τις φράουλες και κόβουμε και πετάμε τα κοτσάνια και τα φύλλα
• Κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια ( 4 ή περισσότερα, ανάλογα με το μέγεθος της φράουλας) και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα
• Κατόπιν ρίχνουμε το χυμό από ένα λεμόνι και από πάνω τη ζάχαρη
• Αφήνουμε το μείγμα για 2-4 ώρες στην κατσαρόλα, για να βγάλουν οι φράουλες τα υγρά τους
• Κατόπιν βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει
• Ανά διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό
• Η θερμοκρασία πρέπει να είναι στη μεσαία προς χαμηλή βαθμίδα, για να μην κολλήσει το μείγμα μας και να μην πιτσιλάει
• Βράζουμε τη μαρμελάδα μας μέχρι να δέσει
• Κατόπιν, τη βάζουμε σε καθαρά, αποστειρωμένα βαζάκια και κλείνουμε τα καπάκια τους
• Τα τοποθετούμε ανάποδα με τα καπάκια προς τα κάτω, μέχρι να κρυώσουν εντελώς και η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη!
3 κιλά ή 6 κεσεδάκια φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
½ λεμόνι
Διαδικασία
• Πλένουμε καλά τις φράουλες και κόβουμε και πετάμε τα κοτσάνια και τα φύλλα
• Κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια ( 4 ή περισσότερα, ανάλογα με το μέγεθος της φράουλας) και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα
• Κατόπιν ρίχνουμε το χυμό από ένα λεμόνι και από πάνω τη ζάχαρη
• Αφήνουμε το μείγμα για 2-4 ώρες στην κατσαρόλα, για να βγάλουν οι φράουλες τα υγρά τους
• Κατόπιν βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει
• Ανά διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό
• Η θερμοκρασία πρέπει να είναι στη μεσαία προς χαμηλή βαθμίδα, για να μην κολλήσει το μείγμα μας και να μην πιτσιλάει
• Βράζουμε τη μαρμελάδα μας μέχρι να δέσει
• Κατόπιν, τη βάζουμε σε καθαρά, αποστειρωμένα βαζάκια και κλείνουμε τα καπάκια τους
• Τα τοποθετούμε ανάποδα με τα καπάκια προς τα κάτω, μέχρι να κρυώσουν εντελώς και η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου