- 200γρ.φυτική μαργαρίνη
- 1,5 -2 φλυτζ.τσ.ζάχαρη αχνη
- 1/2 φλ.τσ.χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέϊκιν
- αλέυρι περίπου 4 φλ.τσ.(ίσως πάρει και λίγο παραπάνω
- 2 κουτ.σουπ.κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφρατεύω στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη προσθέτω τον χυμό το ξύσμα και τη βανίλια ανακατεύω να ενσωματωθούν .
- Ρίχνω το αλεύρι με το μπέϊκιν και ανακατεύω με μια σπάτουλα να ενωθούν .Χωρίζω σε 2 μέρη .Στο ένα βάζω το κακάο και το ζυμώνω να γίνουν ένα .
- Κάνω ένα κορδόνι άσπρο ένα σοκολατένιο και τα πλέκω ...το απλώνω λίγο και μετά κόβω κομμάτια στο μέγεθος καρυδιού και κάνω τα κουλουράκια.Ψήνω στους 170 βαθμούς περίπου για 10'-12' λεπτά !!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! ...
- Το σχεδιο για τις καρδουλες ως εξης:
- Φτιαχνω δυο μπαστουνια , ενα με κομματι απ τη σκουρα ζυμη κι ενα με κομματι απ την ασπρη. Τα φερνω το ενα διπλα στο αλλο να εφαπτονται καλα. Παιρνω τον πλαστη και παταω απο πανω τους σαν να θελω ν ανοιξω φυλλο. Στην ουσια ανοιγω ενα φυλλο παχους αναμεσα σε μισο και ενα ποντο περιπου. Τοτε παιρνω ενα κουπ πατ σε σχημα καρδιας και στην ενωση των φυλλων (γιατι ενωνονται απο μονα τους με τον πλαστη) κοβουμε καρδουλες. Αυτο ηταν! Καλη επιτυχια κι απο μενα λοιπον!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου