ΥΛΙΚΑ
500 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
400 γραμ. πραλίνα φουντουκιού, τύπου nutella
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
πουράκια σοκολάτας τύπου caprice, όσα θέλουμε
Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπωλ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, μέχρι να γίνει σαντιγί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα 100 γραμ. της πραλίνας, περίπου 3-4 γεμάτες κουταλιές της σούπας. Τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρουμε στον κάδο της παγωτομηχανής, και ετοιμάζουμε το παγωτό, σύμφωνα με της οδηγίες της. Όταν το παγωτό μας είναι έτοιμο, αμέσως πριν το βγάλουμε, ρίχνουμε στον κάδο της παγωτομηχανής από το άνοιγμα, κουταλιά-κουταλιά την υπόλοιπη πραλίνα. Σπάζουμε και μερικά πουράκια, όσα θέλουμε και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα. Αδειάζουμε το παγωτό μας σε ένα μπωλ ή τάπερ με καπάκι και το αφήνουμε στην κατάψυξη μερικές ώρες Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5 λεπτά.
https://www.facebook.com/vasiascrazykitchen
500 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
400 γραμ. πραλίνα φουντουκιού, τύπου nutella
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
πουράκια σοκολάτας τύπου caprice, όσα θέλουμε
Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπωλ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, μέχρι να γίνει σαντιγί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα 100 γραμ. της πραλίνας, περίπου 3-4 γεμάτες κουταλιές της σούπας. Τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρουμε στον κάδο της παγωτομηχανής, και ετοιμάζουμε το παγωτό, σύμφωνα με της οδηγίες της. Όταν το παγωτό μας είναι έτοιμο, αμέσως πριν το βγάλουμε, ρίχνουμε στον κάδο της παγωτομηχανής από το άνοιγμα, κουταλιά-κουταλιά την υπόλοιπη πραλίνα. Σπάζουμε και μερικά πουράκια, όσα θέλουμε και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα. Αδειάζουμε το παγωτό μας σε ένα μπωλ ή τάπερ με καπάκι και το αφήνουμε στην κατάψυξη μερικές ώρες Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5 λεπτά.
https://www.facebook.com/vasiascrazykitchen
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου