Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΕΣ ΣΕ ΛΑΔΙ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 kg πιπεριές σε διάφορα χρώματα
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 λίτρο ξύδι από λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. μαύρο πιπέρι, σε κόκκους
  • φύλλα βασιλικού, πολύ καλά πλυμένα και στεγνωμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αγνό παρθένο ελαιόλαδο, όσο απαιτηθεί για τα βάζα


  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προσέχουμε οι πιπεριές μας να είναι φρέσκες και σαρκώδεις (χρησιμοποιούμε και εδώ, κατά προτίμηση, πιπεριές διαφόρων χρωμάτων, κίτρινες, πορτοκαλί, κόκκινες, ανοικτόχρωμες πράσινες “Μακεδονίας” αλλά και σκούρες πράσινες, για να υπάρχει χρωματική εναλλαγή μέσα στα βάζα αλλά και στο πιάτο μας).
  • Πλένουμε προσεκτικά τις πιπεριές, τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και τις κόβουμε κατά μήκος, εις τρόπον ώστε να πάρουμε λωρίδες πλάτους 2 εκ., περίπου, αφαιρώντας ταυτόχρονα τους σπόρους και τα εσωτερικά, λευκά, νεύρα που τους στηρίζουν.
  • Τις ρίχνουμε σε ευρύχωρη κατσαρόλα (από ανοξείδωτο ατσάλι) με νερό όπου έχουμε ρίξει τις 3 κ.σ. αλάτι και το ξύδι και τις βράζουμε για 3-4 λεπτά.
  • Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς και να χάσουν όλη την υγρασία τους, τοποθετημένες πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Όταν στεγνώσουν εντελώς, τις μοιράζουμε στα βάζα, με τα φύλλα βασιλικού και τους κόκκους του μαύρου πιπεριού, τις σκεπάζουμε εντελώς με το λάδι και κλείνουμε τα βάζα ερμητικά.
  • Διατηρούμε τα βάζα σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.
  • Να θυμάστε πάντα να ελέγχετε το επίπεδο του λαδιού μετά από κάποιες ημέρες και, εάν είναι απαραίτητο, να συμπληρώνετε όσο χρειάζεται.
  • Πριν τις καταναλώσουμε, αφήνουμε τα βάζα κλειστά για περίπου ένα μήνα, για να ρουφήξουν οι πιπεριές τα αρώματα.


  • Διαβάστε περισότερο: Πιπεριές διατηρημένες σε λάδι http://www.sintagespareas.gr/sintages/piperies-diatirimenes-se-ladi.html#ixzz3ZLJOHkwi



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου