Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

  •  
  • ΥΛΙΚΑ
  • 500γρ. κανταίφι
  • 250γρ. βούτυρο
 
Σιρόπι:
  •  4 ποτήρια ζάχαρη (1κιλό)
  •  4 ποτήρια νερό
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Κρέμα:
  • 1 1/2 λίτρο γάλα
  • 6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
  • 5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κρόκους
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα λεμονιού
  Επικάλυψη
Περίπου 250 ml φυτική σαντιγύ
αμυγδαλάκι φιλέ ή καρύδια, κερασάκια μαρασκίνο ή ότι άλλο μας αρέσει για τη διακόσμηση
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1
1) Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταίφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας καί το ψήνουμε αργά να ροδίσει.

Βήμα 2
2) Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας το για 12 λεπτά
Βήμα 3
3) και όταν κρυώσει το κανταίφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού.
Βήμα 4
4) Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 5
5) Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταίφι και περιμένουμε να κρυώσει.
Βήμα 6
6) Χτυπάμε τη σαντιγύ  και την απλώνουμε πάνω απο την κρέμα (προσοχή να έχει κρυώσει πολύ καλά η κρέμα) πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ και στολίζουμε.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/ekmek-teleio.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου