Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΦΕ

ΥΛΙΚΑ:
Για το κέικ
6 αυγά
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. καστανή ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
1 πρέζα αλάτι
4 κ.σ. αμύγδαλα
Για την κρέμα
200 γρ. μασκαρπόνε
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
30 γρ. άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 6 αυγά, καστανή και λευκή ζάχαρη και χτυπάμε. Προσθέτουμε καφέ, αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο multi θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα.
Σε ένα μπολ βάζουμε βούτυρο και σοκολάτα και τα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσουν τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα που προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 50'.
Για την κρέμα
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε μασκαρπόνε, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, καφέ και χτυπάμε
Εξαιρετικη συνταγη του Α. Πετρετζικη  που αναρτήθηκε στη σελίδα φ/β Από την κουζίνα της Αρετής από τη Δήμητρα Σταματάκη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου