Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

  • 1 κιλό μοσχαράκι τρυφερό σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο

Βήμα 1
1) Βάζω τους κύβους του κρέατος σε κατσαρόλα με λίγο νερό να πάρει μια βράση και ξεπλένω το κρέας.
Βήμα 2
2) Βάζω το λάδι να κάψει και σωτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο για λίγο.
Βήμα 3
3) Προσθέτω το κρέας, το αλάτι, το πιπέρι
Βήμα 4
4) και τα ντοματάκια.
Βήμα 5
5) Προσθέτω νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας μου και το αφήνω να ψηθεί έως ότου μαλακώσει.
Βήμα 6
6) 10 λεπτά πριν να είναι έτοιμο συμπληρώνω 7 περίπου ποτήρια νερό, ακόμα λίγο αλάτι και πιπέρι (ανάλογα τα γούστα) και αφήνω να πάρει βράση.
Βήμα 7
7) Μόλις πάρει βράση ρίχνω το κριθαράκι και ανακατεύω καλά έως ότου ψηθεί και πιει όλο το νερό της κατσαρόλας.
Βήμα 8
8)
Σερβίρω ζεστό και αν θέλω πασπαλίζω με τριμμένη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας. Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου