Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ



1 κιλό φράουλες
600 γρ. ζάχαρη
φλούδες ενός λεμονιού
1 κλωνάρι δυόσμο
1 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
Βαζουμε όλα τα υλικά μαζί  (εκτός από τη ζάχαρη) σε ένα μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο δύο 24ωρα.
Στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο προσθέτουμε και τη ζάχαρη και αφήνουμε δύο μέρες εκτός ψυγείου ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Μετα τις δύο μέρες σουρώνουμε καλά το λικέρ και βάζουμε σε μπουκάλι. Πινεται δροσερό με παγάκια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου