Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΤΗΣ An ko

ΥΛΙΚΑ:
  • περίπου 16 φύλλα κρούστας
  • 3-4 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό λιωμμενο για αλλειμα

για το σιρόπι:
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 700 ml νερό
  • Χυμο ενός λεμονιου

για την κρέμα:
  • 1000 ml γάλα
  • 4 μικρά αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  •  20 κορν φλαουρ
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 3 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα υλικα για το σιροπι για 4 λεπτα , προσθετουμε το λεμονι και βραζουμε αλλα 3 λεπτα κι αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.
  • Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πάρει βράση, ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα, το σιμιγδάλι στο οποίο έχουμε αναμίξει το κορν φλάουρ. Μολις πηξει ελαφρως ριχνουμε λιγο απ το μιγμα στο πιατο που εχουμε χτυπησει τα αβγα για να ερθουν στην ιδια περιπου θερμοκρασια και τα ριχνουμε μετα στην κατσαρολα ανακατευοντας. Προσθετουμε τις βανιλιες και τελος το βουτυρο.
  • Όταν πηξει η κρεμα την βαζουμε στην ακρη και περιμενουμε να κρυωσει για να την χρησιμοποιησουμε.
  • Τοτε παιρνουμε δυο φυλλα κρουστας μαζι και τα κοβουμε στα τρια (στο φαρδυ μερος των φυλλων). Στη βαση τους βαζουμε μια πολύ γεματη κουταλια της σουπας και τυλιγουμε..Τα βαζουμε σε βουτυρωμενο ταψι και βουτυρωνουμε κι από πανω τους.
  • Ψηνουμε στους 180ο για 45΄περιπου , ωσπου να ροδισουν καλα.
  • Μολις τα βγαλουμε απ το φουρνο τα σοροπιαζουμε λιγο λιγο και αυτό ηταν! (κρύο το σιρόπι ζεστά τα γαλακτομπουρεκάκια).Το σιροπι θα το πιουν ολο σταδιακα.
  • Σερβιρουμε μολις κρυωσει λιγο!Καλη επιτυχια!
  • Η συνταγή είναι από τη σελίδα στο φ/β "Από την κουζίνα της Αρετής"
  •  
  •  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου