Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΔΟΧΕΙΟΥ

  • 700 γραμμ. φιλέτο χοιρινό
  • 40 γραμμ. βούτυρο
  • 250 γραμμ. ζωμός βοδινού
  • 250 γραμμ. μανιτάρια
  • 175 γραμμ. κόκκινες πιπεριές
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 150 γραμμ. γιαούρτι πρόβειο
  • 1 κουτ. γλυκού δυνατή μουστάρδα
  • 4 κουτ. σούπας κονιάκ
  • αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ




  1. Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές, το αλατοπιπερώνουμε και το σωτάρουμε στο λάδι - βούτυρο να ροδίσει καλά.
  2. Το βγάζουμε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και το διατηρούμε ζεστό.
  3. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και όταν σωταριστούν τις βγάζουμε επίσης με την τρυπητή κουτάλα να στραγγίξει το λάδι.
  4. Ξαναρίχνουμε το κρέας και τα μανιτάρια, αφαιρώντας όμως αρκετό από το λάδι που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
  5. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τον ζωμό.
    Λίγο πριν βράσει το κρέας, προσθέτουμε και τις πιπεριές για να μη λιώσουν.
  6. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους, το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, παίρνουμε ζουμάκι από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μπωλ με το αβγό, ανακατεύοντας συνεχώς, όπως κάνουμε με το αυγολέμονο.
  7. Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα και έιναι έτοιμο!
  8.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου